понедельник, января 23

Ресторанінг. Частина перша

Взагалі ресторанінг, як повідав мені гугл, це ведення ресторанного бізнесу. Для мене ресторанінг - це ходіння по конкретних ресторанах.
Ще в минулому році, в жовтні ми з Василиною склали Таємний Ресторанний Список. Ну, добре, він не зовсім таємний, він висить у нас на стіні)
В список ми вписали декілька місяць, в які ми обов'язково мусимо сходити. Бо на все це, як завжди, немає часу.
Ресторан №1
Кубинський ресторан "La Bodeguita del Medio".

мохіто+кубинська музика+Хемінгуей 
Мохіто придумали в Гавані у 1930 році в одну із звичних запальних ночей. Саме тоді фантазія безіменного бармена породила геніальну знахідку - пронизливо свіжий коктейль з м'ятою, лаймом і цукром на основі вже тоді знаменитого кубинського рому. Сам бармен назвав свій винахід mojado (вологий), але музика, шум голосів і веселощі, що тривали багато годин поспіль, наклали свій відтінок на звичне слово, так що воно стало більш вишуканим і зазвучало майже ласкаво - mojito ...
Куба-Куба-Куба... Можна сказати, Куба була другою батьківщиною Хемінгуея. У 1928 році він приїхав і залишився там на 20 років. Проводячи життя в Гавані письменник не міг не відвідувати таке культове місце, яким стала «Бодегіта». Хоча, не виключено, що стала вона такою саме завдяки Хемінгуею. Та власне, не тільки йому, про що говорять численні написи і автографи, що покривають стіни легендарного бару. Так зародилася традиція залишати на стінах свої написи.

Відвідавши "Бодегіту" в Києві, побачила розписані зали включно зі стелею на власні очі. Але в нас не було маркеру чи фломастеру і ми нічого не написали. Та це лише привід повернутися назад)
Цікаво, що декілька ресторанів "Бодегіта" розкидані по всьому світу: Мексика, Куба, Великобританія, Чехія, Італія, Македонія, Україна, Кіпр. І дуже приємно, що "Бодегіта" є у Києві))



Комментариев нет:

Отправить комментарий